În zece şcoli din Moldova vor fi create, în perioada următoare, laboratoare digitale de fizică. Vineri, 5 februarie 2016, Ministerul Educaţiei a transmis instituţiilor de învăţământ echipamentul necesar pentru crearea laboratoarelor. Наши партнеры: https://cadourionline.md/sub/kupit-podarki-dlya-muzhchin-na-den-rozhdeniya-v-kishineve/
În cadrul evenimentului organizat cu această ocazie, ministrul Educaţiei, Corina Fusu, a menţionat că cele 10 şcoli au fost selectate în baza unui concurs organizat în cadrul proiectului „Smart Classroom”. Proiectul este finanţat de către Agenţia Coreeană pentru Cooperare Internaţională, în cooperare cu Ministerul şi ATIC, iar la concurs au participat în total 58 de instituţii şcolare.
Astfel, clasele de fizică urmează a fi dotate cu tehnologii soft (tablete, screen), cu ajutorul cărora elevii vor experimenta lucrurile învăţate la orele de fizică, şi nu numai. Potrivit autorităţilor, tehnologiile vor putea fi utilizate şi pentru lecţiile de biologie, chimie sau geografie fizică.
„Şcolile au fost selectate în baza rezultatelor bune la fizică, nivelului de dotare cu echipamente moderne şi participarea la alte proiecte. Până în 2017 vor fi elaborate curricule speciale pentru utilizarea noilor tehnologii şi vor fi reeditate mai multe manuale”, a explicat viceministrul Educaţiei, Nadia Cristea, prezent la eveniment.
Mai jos vedeţi lista şcolilor care au primit echipament pentru crearea laboratoarelor digitale:
Liceul Teoretic „Natalia Dadiani”, Chişinău;
Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Chişinău;
Liceul Teoretic „Pro Succes”, Chişinău;
Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Soroca;
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Bălţi;
Liceul Teoretic „Ştefăneşti”, Floreşti;
Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, Călăraşi;
Liceul Teoretic„Ştefan Holban”, Hânceşti;
Liceul Teoretic „Dmitrie Cantemir”, Cantemir;
Liceul Teoretic „Doroţcaia”, raionul Dubăsari.