Sinteza şedinţei Primăriei din 1 februarie 2016

Vremea se încălzeşte: Căldura în apartamente, la temperaturi mai mici

Prognozele meteo arată pentru următoarele zile temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. În acest context, „Termoelectrica” anunţă că va scădea temperatura agentului termic furnizat în apartamente sub 70 de grade.

De asemenea, pentru a face economii, căldura ar putea fi deconectată pe parcursul zilei, când majoritatea locatarilor sunt la serviciu. Acest lucru, însă, va fi făcut doar cu suportul angajaţilor de la „Termoelectrica” şi cu gestionarii blocurilor locative, nu de sine stătător. În caz contrar, pot apărea dereglări în sistem. Наши партнеры: https://cadourionline.md/sub/kupit-myagkie-igrushki-koshki-v-kishineve/

 

Scumpirea abonamentelor de troleibuz ar putea fi anulată

Săptămâna trecută, Regia Transport Electric Chişinău a anunţat că abonamentele de troleibuz se scumpesc, începând cu 1 februarie. Astfel, un abonament lunar ar urma să coste 200 de lei, în loc de 180, unul pentru jumătate de lună – 110 lei, cu 10 lei mai scump decât anterior, iar pentru agenţii economici, abonamentul va fi mai scump cu 20 lei (300 lei, în loc de 280).

În cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat şefului întreprinderii, Gheorghe Morgoci, să anuleze scumpirea abonamentelor.

La rândul său, Morgoci a menţionat că majorarea tarifului are loc din cauza scumpirii energiei electrice, iar persoanele care nu doresc să cumpere abonament au tot dreptul să călătorească în baza biletelor. Totuşi, solicitarea viceprimarului a fost luată în calcul de către şeful RTEC, care a promis că va anula scumpirea abonamentelor.

 

Alertă de gripă în ţările vecine. Primăria: În Moldova situaţia este stabilă

Gripa porcină a făcut zeci de victime în ţările vecine, Armenia, Georgia şi Ucraina. Cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat deja şi în România.

În acest context, Direcţia sănătate a Primăriei anunţă populaţia că situaţia în Moldova este una stabilă. Potrivit şefului Direcţiei, Mihai Moldovan, anterior 25 mii de cetăţeni au fost vaccinaţi contra gripei, iar până acum au fost înregistrate doar 5 cazuri de AH1N1. Totuşi, cetăţenii sunt îndemnaţi să fie precauţi.

„Prognosticul este favorabil, dar nu excludem riscul. Recomandăm oamenilor să evite cât mai mult posibil locurile aglomerate, să respecte igiena, iar în cazul îmbolnăvirii, să cheme medicul de familie acasă, pentru a evita contactul cu alte persoane”, a afirmat Mihai Moldovan.

Notă: Simptomele gripei porcine sunt cefalee, febră, tuse, dureri musculare, eliminări nazale, frisoane etc.

 

25 de troleibuze dotate cu Wi-Fi, din 1 februarie

Începând de luni, 1 februarie, 25 de troleibuze care circulă pe străzile Chişinăului sunt dotate cu Wi-Fi gratuit. Anunţul a fost făcut de către şeful RTEC, Gheorghe Morgoci.

Unităţile de transport vor avea inscripţia „Internet gratuit” în partea din faţă şi pe uşa din mijloc.

 

Se actualizează…

Monitorul Oficial