Sinteza şedinţei Guvernului din 27 ianuarie 2016

Un nou program de lucru: Şedinţele de Guvern vor avea loc la ora 17.00, în fiecare miercuri

Şeful Executivului, Pavel Filip, a anunţat astăzi că pe viitor, şedinţele Cabinetului de miniştri urmează să fie organizate săptămânal la ora 17.00, nu la 15.00, cum era până acum. Potrivit premierului, modificarea vine să eficientizeze activitatea miniştrilor, care uneori trebuie să anuleze anumite întrevederi sau activităţi pentru a participa la şedinţa Guvernului, organizată la mijlocul zilei de lucru. Наши партнеры: https://cadourionline.md/sub/kupit-myagkie-igrushki-pchelki-v-kishineve/

„Tot s-a vorbit că ne întrunim seara, noaptea. E bine să nu ne fragmentăm ziua. La sfârşit de zi să putem sta aici cât este necesar, să dezbatem toate subiectele”, a menţionat Pavel Filip.

 

Şefii FISC-ului, ai Serviciului Vamal şi ai Poliţiei Economice ar urma să fie suspendaţi din funcţie

Premierul Pavel Filip a solicitat, în debutul şedinţei Guvernului, suspendarea din funcţie pe durata anchetei asupra dosarelor administrative, a conducerii FISC-ului, Serviciului Vamal şi Poliţiei Economice. Motivul suspendării ar fi abuzurile făcute de către şefii acestor instituţii asupra agenţilor economici.

„Uneori agenţii economici sunt supuşi la 3-4 controale pe săptămână. Ne-au confirmat-o cei din mediul de afaceri. Avem informaţii că se plăteşte mită în sume enorme. Nu mai vorbesc de investitorii străini şi toate problemele pe care le întâlnesc”, a declarat premierul.

Filip solicită şi instituirea unui moratoriu asupra controalelor timp de 3 luni, iar în această perioadă de timp, Ministerul Justiţiei să pregătească un proiect de lege care să reformeze conceptul de moratoriu. Documentul ar urma să fie consultat şi cu mediul de afaceri.

De asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare ar urma să fie lansată o linie de telefon, la care agenţii economici să poată raporta abuzurile făcute asupra lor pe durata moratoriului.

 

Îndemnizaţiile de maternitate, mai mari cu 10%

Îndemnizaţia oferită pentru creşterea copilului până la vârsta de 3 ani ar putea fi majorată cu 10%. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de către Guvern.

Astfel, alocaţia lunară oferită pentru fiecare copil, pe perioada concediului de maternitate, ar urma să constituie 440 lei, cu 40 de lei mai mult decât până acum.

Se actualizează…

Monitorul Oficial